شرکت تخصصی مادر چیست؟ در این مقاله با ما همراه شوید تا پاسخ این سؤال را به شما بگوییم. یکی از مهمترین ارکان هر سازمان و تشکیلات، ساختاری است که تنظیم روابط بین بخشها، زیرمجموعهها و مشاغل مورد نیاز آن تشکیلات و یا شرکت میپردازد. موفقیت و یا عدم موفقیت سازمانها و بنگاههای اقتصادی مربوط به همین بخش است که در واقع مسیری است که دستگاه مدیریت و اجرا در آن حرکت میکنند و سرعت، سلامت، دقت و رسیدن به مقصد و هدف، وابسته به هموار بودن این مسیر است. شرکت هلدینگ یک شرکتی سهامی است که شرکتهای زیرمجموعه دیگری دارد و کنترل شرکتهای زیرمجموعه مستقیماً زیر نظر مدیران و هیئت مدیره شرکت اصلی است. با خرید بخش عمدهای از سهام یک شرکت توسط هلدینگ، برای او در آن شرکت حق رای ایجاد میشود. به شرکت دوم شرکت فرعی یا شرکت وابسته هم میگویند. کنترل هر شرکت فرعی زیر نظر شرکت نگهدار است اما در عین حال هویت قانونی خودشان را هم به عنوان شرکتهای مجزا حفظ میکنند. برای ثبت شرکت در قزوین با مشاوران ثبت کلهر تماس بگیرید.
شرکت مادر میتواند بهطور کلی صاحب شرکت دیگری باشد. این شرکت به نام شرکت تابعه با مالکیت کامل شناخته میشود. شرکت مادر در واقع یک شرکت است که با ایجاد یک شرکت جدید اکثریت سهام آن را برای خودش نگه میدارد و از شرکتهای دیگر دعوت میکند تا باقی مانده سهام را بخرند. شرکت مادر صاحب سهام شرکتهای زیر مجموعه است ولی خود در آن شرکتها فعالیتی نمیکند. خرید بیش از50 درصد سهام شرکتها توسط هلدیگ به این دلیل است بتوانند کنترل شرکتها را در دست بگیرد. شرکت مادر میتواند سهام شرکتها را هم خریداری کند و در واقع سرمایه گذاری کند. در این صورت شرکت مادر کنترل کننده نیست و شرکت هلدینگ سرمایه گذاری است. لازم به ذکر است که کنترل شرکت هلدینگ فقط در مسائل مالی شرکتها است.
با تشکیل شرکـت هلدینگ در مقابل خطر ورشکستگی و زیانهای احتمالی از شرکت خود محافظت میکنید. مثلاً اگر یکی از شرکتهای زیرمجموعه شرکـت هلدینگ ورشکست شود، شرکـت هلدینگ از نظر سرمایهای و کاهش در ارزش خالص خود دچار زیان میشود، اما طلبکاران شرکت ورشکسته نمیتوانند برای وصول طلبهایشان به شرکت هلدینگ مراجعه کنند. شرکت هلدینگ میتواند شاخههای زیادی داشته باشد؛ مثلاً یک شاخه از شرکت، مربوط به نام تجاری آن، شاخه دیگر مربوط به املاک و مستغلات، دیگری تجهیزات، اداره حقوق و امتیازات شرکت هولدینگ را به عهده داشته باند. به این صورت بخشهای فرعی بدهی مالی و قانونی محدود به خود را دارند. این شرکتها قابلیت این را دارند که بدهیهای مالیاتی را از طریق مبنا قرار دادن بخشهای خاصی از کسبوکار در حوزههای قضایی با نرخ مالیات کمتر، محدود کنند. مزیت دیگر شرکتهای هلدینگ این است که به صاحبان خود این امکان را میدهد که از دارایی شخصی خود حافظت کنند و شخصاً مسئول بدهی و پروندههای حقوقی احتمالی شرکت نباشند، به این صورت که مالکیت دارایی را به شرکت هلدینگ واگذار کنند؛ در این حالت فقط داراییهای شرکت در معرض ریسک است نه دارایی شخصی مالکان. شرکت هلدینگ در حوزه نظارت بر شرکتهای عمل میکند. شرکت مادر در صورت لزوم میتواند مدیران شرکتهای تابعه را استخدام یا اخراج کند، اما مسئولیت شرکتهای تابعه را مدیران همان شرکتها به عهده دارند نه مدیران شرکـت شرکت مادر. اگرچه شرکت هلدینگ شرکتهای تابعه را مدیریت نمیکند، اما عملیات روزانه آنها کنترل میکند و بر آنها نظارت دارد. ثبت شرکت در قزوین با کادری مجرب و حرفهای، با بیش از 10 سال سابقه فعالیت در زمینه امور ثبتی و حقوقی آماده ارائه خدمات به شما عزیزان میباشد.
چهار نوع شرکت هلدینگ وجود دارد: هلدینگهایی تشکیل شده از یک شرکت بزرگ هستند. هلدینگهای محصولی، که همه شرکتهای آن تولید یک نوع محصول را به عهده دارند. شرکتهای هلدینگی که زنجیره تأمین هستند و همه شرکتهای زیر مجموعه آن برای به یک هدف مشترک فعالیت میکنند. شرکتهای هلدینگ مختلط که فعالیتهای مختلفی انجام میدهند. حداقل سرمایه شرکتهای هلدینگ در شرکتهای مادر از نوع سهامی خاص 50 میلیارد ریال و در شرکتهای مادر از نوع سهامی عام 100 میلیارد ریال است.
نوع اول کنترل کننده: شرکتهای مادر گاهی شرکتهای سهامی هستند که هم عملیات بازرگانی انجام میدهند، هم بخشی از سرمایه خود را برای خرید سهام در شرکتهای دیگر هیزنه میکنند.
نوع دوم دارنده: این شرکتهای مادر، شرکتهای سهامی هستند فعالیت بازرگانی ندارند و تمام سرمایه خود را برای خرید سهام در شرکتهای دیگر هزینه میکنند.
این مسئله که شرکت شخصیت حقوقی و مستقل دارد و به صورت سهامی اداره میشود باید در اساسنامه قید شود. شرکت هلدینگ و تمام شرکتهای تابعه از همه نظر دارای استقلال مالی و تابع مقررات اساسنامه خود هستند. موضوع فعالیت شرکت مواردی مثل مدیریت سهام و سرمایههای شرکتهای تابعه، مدیریت و نظارت بر فعالیتها و انجام معاملاتی که برای تحقق اهداف شرکت لازم است؛ که از طریق شرکتهای زیرمجموعه یا توسط خود شرکت با تصویب مجمع عمومی است. ذکر این نکته لازم است که اعضای هیئت مدیره شرکت مادر و شرکتهای تابعه نمیتواندد هیچ سمتی را به صورت موظف یا غیرموظف، در شرکتهای مادر و شرکتهای زیرمجموعه آن بپذیرند. اطلاعات کاملی در مورد نحوه تنظیم اساسنامه و صورتجلسات شرکت ندارید؟ همین حالا با مشاوران ثبت کلهر تماس بگیرید و به طور کامل و دقیق پاسخ سؤالات خود را دریافت کنید. بهترین مؤسسه ثبت شرکت در قزوین با سابقهای درخشان در همکاری با پروژههای بزرگ و بهنام کشور در خدمت شما عزیزان است تا امور ثبتی و حقوقی خود را با خیالی آسوده به یک تیم حرفهای واگذار کنید.
مزایا: بهره مندی از معافیتهای مالیاتی، حفظ شخصیت حقوقی شرکتهای تابعه، کاهش خطر به علت وجود شخصیت حقوقی جدای شرکتهای زیرمجموعه، امکان حذف کردن عملیات پر هزینه انتقال عنوان مالکیت املاک، اگر سود کافی نداشته باشند، فقط کافی است شرکت فرعی مورد نظر، منحل شود. معایب: افزایش مالیات به طور نسبی و سهولت انحلال اجباری شرکتهای تابعه.
از جمله وظایف شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی، ساماندهی فعالیتهای تصدی دولت در زمینه تولید نیروی برق حرارتی متصل به شبکه انتقال و فوق توزیع برق کشور، کنترل شرکتهای زیر مجموعه و برنامه ریزی، مدیریت توسعه و بهره برداری از نیروگاهها در چارچوب سیاستهای وزارت نیرو و تسهیل مشارکت بخش غیر دولتی در تولید برق حرارتی است. در سالهای جنگ تحميلی كه تأسيسات صنعتی ايران با بمبارانهای دشمن تخريب ميشدند، 8 سال بعد از پیروزی انقلاب در سال 1366 تصميم گرفتند که تشكيل شرکت برق ايران در قالب معاونت طرح و توسعه شركت توانير را آغاز کنند. بعد از 10 سال تلاش اين تشكيلات برای حفظ تأسيسات، بازسازی و ايجاد ظرفيتهای جديد در نهايت در سال 1375 سازمان توسعه برق ایران به عنوان یکی از بازوهای اجرایی وزارت نيرو تشکیل شد.
پنجشنبه, 13 آبان 0
4 هفته پیش
2 سال پیش
2 سال پیش
ثبت فوری شرکت با مشاوره رایگان از مهمترین خدمات یک مؤسسه حقوقی است، که موسسه ثبت کلهر این امکان را برای م...