برای اینکه بدانید شرکت چیست و به چه معناست ما را در این مقاله همراهی کنید، تا اطلاعات مهمی در مورد شرکت، ماهیت و موضوعیت آن در اختیار شما قرار دهیم. برای ثبت انواع شرکت و اطلاع از مدارک مورد نیاز و انجام مراحل قانونی آن با کارشناسان ثبت کلهر تماس حاصل فرمایید تا شما را در این زمینه راهنمایی کنند. تیم متخصص ما در تمام مراحل از جمله انتخاب نام برای شرکت، تعیین موضوع شرکت، تنظیم صورتجلسات هیئت مدیره ثبت تغییرات شرکت و تمام امور ثبتی و حقوقی در کنار شما خواهند بود.
به اجماع دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی برای اجرای اهداف تجاری و به دست آوردن سود پس از کسر هزینههای صورت گرفته شرکت گفته میشود. شرکتها به دو نوع مدنی و حقوقی تقسیم میشوند: شرکت مدنی در قانون مدنی اینطور تعریف شده که دو یا چند نفر با هم مالک یک شی واحد باشند، طوری که تشخیص سهم هریک قبل از تقسیم، ممکن نباشد و شرکاء در جزء به جزء مال شریک هستند. در این حالت حق تصرف مادی بدون اجازه همه شرکا وجود ندارد. مثلاً اگر دو نفر در یک خرید یک آپارتمان شریک شوند و از در قرارداد قسمت اختصاصی هر کدام مشخص نشود، شرکت مدنی به وجود است. حقوق وارثین بر اموال متوفی هم از نوع شرکت مدنی است.
چون همه در کل مال شریک هستند و نمیتوان گفت کدام بخش مربوط به کدام وارث است تا زمانی که تقسیم اموال صورت بگیرد. شرکت تجاری متفاوت است با شرکت مدنی، قانونگذار تعریف خاصی برای شرکت تجاری در قانون ذکر نکرده است. ولی از محتوای قانون تجارت اینگونه برداشت میشود که شرکت تجاری اجتماع دو یا چند نفر چه حقیقی و چه حقوقی برای انجام عملیات تجاری و کسب سود است. یک نفر به تنهایی نمیتواند اقدام به تشکیل و ثبت شرکت کند. سرمایه شرکاء در شرکت تجاری اشخاص هم میتواند نقدی باشد و هم غیرنقدی. سرمایه شامل دارایی فکری افراد هم میشود. اجتماع اشخاص یک شخصیت حقوقی واحد را تشکیل میدهد. در این حالت دیگر طرف حساب افراد شرکت خواهد بود نه افراد تشکیل دهنده! در شرکت تجاری شرکاء در سود و زیان حاصل از فعالیت شرکت شریک هستند.
اهمیت موضوع فعالیت اشخاص حقوقی به این دلیل است که اهلیت آنها را مشخص میکند. حدود فعالیت شرکتهای تجاری محدود به موضوعی میشود که در اساسنامه پیشبینی شده است و نمیتوان از آن تجاوز کرد. پس موضوع شرکتهای تجارتی، مجوز فعالیت آنهاست که حدود عملیات و اهلیت شرکت و مؤسسات را تعیین میکند. موضوع شرکت در تعیین حقوق و تعهدات آن تأثیرگذار است. اختیارات مدیران شرکت در چهارچوب موضوع شرکت است و اصولاً معاملاتی که خارج از موضوع شرکت باشد، شرکت به آن تعهدی نخواهد داشت. اگر مدیران شرکت از حد موضوع شرکت تجاوز کنند عمل آنها اثر قانونی ندارد و در صورت وارد کردن خسارت به صاحبان سهام به صورت تضامنی مسئول جبران هستند. برای انتخاب بعضی از موضوعات شرکتها باید مجوز لازم را اداره مربوطه دریافت کنید. در هنگام ثبت موضوع باید بدانید اهمیت موضوع شرکت در چقدر است؟ همه انواع شرکتها میتوانند موضوع فعالیت خود را تغییر دهند. پس اگر در اساسنامه، موضوع شرکت شامل فعالیت آن نباشد، شرکتها میتوانند موضوع خود را تغییر دهند و یا به موضوع قبلی موضوعاتی را اضافه کنند.
موضوع شرکت باید مشخص باشد: موضوع معامله یا قرارداد باید به طور دقیق مشخص باشد؛ زیرا از شروط لازم برای اثبات صحت معامله همین موضوع است. عقد قرارداد برای موضوعات مبهم و نامشخص باطل است.
موضوع قرارداد باید قانونی باشد: طبق قانون برای یک موضوع غیرقانونی یا نامشروع هیچ گونه قراردادی قابل تنظیم نیست؛ پس باید موضوع قرارداد مشروع و قانونی باشد. مطابق قانون انجام یک سری فعالیتها توسط اشخاص ممنوع است، مثل: آموزش و اشاعه علوم غیر دینی و غیر اسلامی، خرید و فروش و همراه داشتن مواد مخدر، خرید و فروش و حمل مشروبات الکلی، خرید و فروش اجناس عتیقه و میراث فرهنگی و هنری، استفاده از تجهیزات ماهوارهای، ساخت و نگهداری سلاح و مهمات جنگی.
دریافت مجوز برای موضوعاتی که نیاز به مجوز دارند: برای ثبت در سامانه ثبت شرکتها بعضی از موضوعها نیاز دارند که از مراجع مربوطه مجوز لازم را دریافت کنند. پس اگر برای شرکت خود موضوعی را انتخاب کردید که نیاز به موافقت مرجع خاصی داشته باشد، لازم است که قبل از اقدام به ثبت، مجوزهای لازم را دریافت کنید.
1. شرکتهای سهامی(خاص و عام)
2. شرکت مختلط غیرسهامی
3. شرکت با مسئولیت محدود
4. شرکت تضامنی
5. شرکت مختلط سهامی
6. شرکت نسبی
7. شرکت تعاونی تولید و مصرف
لزوم انجام برخی اعمال مثل تسلیم آورده یا لزوم تنظیم شرکت نامه مغایر با قراردادی بودن شرکت نیست. قراردادها به دو دسته رضایی و تشریفاتی تقسیم میشوند. قرارداد درمورد تشکیل مراحل ثبت شرکت تجاری از نوع قراردادهای "تشریفاتی" است. در حقوق مدنی هم برخی از عقود به عقود عینی معروف هستند که در آنها از شروط صحت عقد، ایجاب و قبول و تسلیم مورد معامله است.
شرکتهایی که از لحاظ شکلی تجاری هستند:
گاهی شرکتها بدون در نظر گرفتن نوع فعالیتی که دارند و فقط به دلیل قالب مشخص شده در قانون تجارت، تأسیس شدهاند تجاری محسوب میشوند. در این حالت دیگر به این موضوع توجه نمیشود که موضوع فعالیت آنها تجاری است یا خیر، مثل شرکت سهامی که حتی اگر فعالیت تجاری نداشته باشند، شکلاً تجاری به حساب میآید.
گاهی شرکتها برای اینکه تجاری محسوب شوند، باید فعالیتهای تجاری انجام دهند. یعنی موضوع شرکت باید تجاری باشد، تا آن شرکت تجاری به خوانده شود وگرنه تجاری نیست. مثلاً شرکت تعاونی مسکن که با هدف غیرتجاری تأسیس میشوند تا مشکل مسکن اعضاء را رفع کنند اما ممکن است با ساخت و ساز بیش از حد نیاز اعضاء، تعدادی از واحدها را به افرادی که از اعضاء نیستند بفروشند که این اقدام معامله تجاری به حساب میآید.
اگر قصد ثبت شرکت دارید قبل از هر اقدامی باید نیازمند داشتن اطلاعات ثبتی هستید. باید بدانید ثبت چگونه انجام میشود؟ در انتخاب موضوع فعالیت، سرمایه و انتخاب نام شرکت، به مشاوره نیاز دارید. کارشناسان ثبت کلهر به شما مشاورههای لازم جهت ثبت شرکت در قزوین و تمامی شهرهای کشور را خواهند داد.
پنجشنبه, 07 مرداد 0
2 سال پیش
2 سال پیش
3 سال پیش
ثبت فوری شرکت با مشاوره رایگان از مهمترین خدمات یک مؤسسه حقوقی است؛ که ثبت کلهر آن را انجام میدهد. ...