برای پاسخ به این سؤال که مالیات شرکتها چند درصد است باید از قوانین و مقررات حاکم بر محاسبه مالیات شرکت آگاه شوید. مالیات از پایههای اصلی درآمد هر کشور است. تعیین حوزه مالیاتی برای تمام شرکتهای تجاری که در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیدهاند الزامی است. بعد از این مرحله باید پلمپ دفاتر تجاری سفارش داده شود.
برای محاسبه مالیات شرکت طبق مقررات مالیاتی ایران باید به سال مالی رجوع شود. یعنی برای تعیین مالیات شرکت اول باید سال مالی آن مشخص شود. مالیات با محاسبه سود و زیان در یک سال مالی شرکت محاسبه میشود. بعد باید اظهارنامه و ترازنامه برای شرکت تنظیم شود و به اداره امور دارایی تحویل داده شود. برای اگر شرکتهای ثبت شده در اداره ثبت شرکتها به قوانین و مقررات مالیاتی عمل نکنند مجازات سنگینی در انتظارشان خواهد بود. مثلا اینکه شرکت خاطی از تسهیلات و مزایای قانونی محروم میشود و همچنین به پرداخت جرائم مالیاتی محکوم میشود. لازم به ذکر است که در این حالت اداره مالیات برای محاسبه مالیات شرکتها و جریمهها خود بهصورت علیالراس وارد عمل میشود.
1. مالیات مستقیم: مالیات مستقیم مالیاتی است که از درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی حاصل میشود. طبق مقررات مالیاتی شرکتها از مجموع درآمد فعالیتهای سودآور خود ملزم به پرداخت مالیات هستند، البته بعد از کسر معافیتها. علاوه لزوم پرداخت مالیات مستقیم توسط شرکتها، اینها برای اموال و املاکی که در ایران دارند هم باید مالیات بپردازند.
2. مالیات غیرمستقیم: ممکن است وظیفه پرداخت این نوع مالیات به نهاد و یا شخص دیگری انتقال یابد. مالیات غیرمستقیم به نفع دولت از طریق واسطه جمع میشود و طبق هزینه مصرف و فروش محصولات و خدمات تعیین میشود.
براساس اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم اشخاص حقوقی ملزم به پرداخت مالیات 25 درصدی هستند. اگر این اشخاص از سامانه صندوق فروش که یک سیستم حسابداری فروش رایانهای است که با نرم افزار حسابداری فروشگاهی از آن استفاده میشود؛ بهره ببرند، 10 درصد مالیات آنها برای دو سال اول بخشیده میشود. تعیین و محاسبه مالیات شرکتهای مختلف با هم متفاوت هستند. مثلا شرکت با مسئولیت محدود یک نرخ مالیات دارد و شرکت سهامی یک نرخ دیگر و همچنین بقیه شرکتها...در این مقاله سعی داریم نرخ مالیاتی چند شرکت را که فراوانی بیشتری دارند، توضیح دهیم.
مجموع درآمد شرکتها و درآمدهایی که از فعالیتهای سودآور سایر اشخاص حقوقی از منابع مختلف در ایران یا خارج از ایران به دست آمده است، بعد از کسر معافیتهای موجود و به جز مواردی که قانون استثناء کرده و دارای نرخ جدایی است، مشمول مالیات به نرخ (25%) است. شرح نرخ مالیات:
1. تا سقف سی میلیون ریال درآمد مالیات سالانه آن به نرخ پانزده درصد محاسبه میشود.
2. تا سقف صد میلیون ریال درآمد نسبت به مازاد یک سی میلیون ریال نرخ مالیات سالانه بیست درصد میباشد.
3. تا سقف دویست و پنجاه میلیون ریال درآمد نسبت به مازاد یک صد میلیون ریال مالیات سالانه به نرخ بیست و پنج درصد است.
4. تا سقف یک میلیارد ریال درآمد نسبت به مازاد دویست و پنجاه میلیون ریال شامل مالیات سالانه به نرخ سی درصد است.
5. مالیات سالانه نسبت به مازاد یک میلیارد ریال درآمد به نرخ سی و پنج درصد محاسبه میشود.
مؤسسه ثبت کلهر با بیش از یک دهه فعالیت تخصصی درحوزه ثبت شرکت و ارائه خدمات تخصصی ثبتی و حقوقی به شرکتها و اشخاص در حوزه ثبت انواع شرکتها و مؤسسات، تجاری و غیرتجاری، تنظیم صورتجلسات شـرکتها، ثبت برند و لوگو، اخذ کارت بازرگانی، رتبه بنـدی شرکتها، اخذ صلاحیت پیمانکاری، اخذ کد اقتصادی پلمپ دفاتر، با کارشناسانی مجرب آماده پاسخگویی به سؤالات شما در زمینه درصدبندی مالیات شرکتها میباشد.
شرکت تعاونی هم باید دفاتر قانونی تهیه کند و اظهارنامه مالیاتی پر کند و مالیات پرداخت کند. مدیران شرکتهای تعاونی در پرداخت مالیات این شرکت مسئولیت تضامنی دارند. آخرین مدیر شرکت تعاونی موظف است قبل از انحلال، اظهارنامه دارایی را کامل به اداره مالیاتی تحویل دهد. در صورت تخطی در این امر مدیر، مالیات و جرائم تعیین شده را باید بپردازد. شرکتهای تعاونی 10 درصد از کل درآمد شرکت را به عنوان مالیات میپردازند. نسبت به بقیه درامد نیز مالیات به این شکل محاسبه میشود که از درآمد صاحبان سهام بی نام و از سهم صاحبان سهام با نام و شرکای ضامن و یا اعضای شرکتهای تعاونی به نسبت سهم هر کدام و نیز از بقیه درآمد شامل سود تقسیم نشده به نسبت هر کدام طبق ماده 131 ق.م.م. مالیات اخذ میشود.
اشخاص حقوقی ایرانی که غیر تجاری هستند و با هدف تقسیم سود تأسیس نشدهاند، اگر فعالیت سودآور داشته باشند، نسبت به آن ملزم به پرداخت مالیات هستند. اشخاص حقوقی خارجی و مؤسساتی که خارج از ایران هستند نسبت به سرمایهای که در ایران کسب میکنند یا فعالیتهایی که به طور مستقیم یا توسط نماینده مثل شعبه، کارگزار در ایران انجام میدهند یا از واگذاری امتیازات و دیگر حقوق خود به دست میآورند، باید مالیات پرداخت کنند. نمایندگان این مؤسسات در ایران نیز نسبت به درآمدهایی که به هر شکل برای خود کسب میکنند، باید مالیات بپردازند. در زمان محاسبه مالیات اشخاص حقوقی ایرانی و خارجی، مالیاتهایی که قبلا پرداخت شده است از مبلغ کل کم میشود و اگر اضافه پرداختی انجام شده باشد پس داده میشود.
مالیات بر عملکرد شرکت: اگر یک شرکت در طول سال سود کند، باید براساس جداول مالیاتی و با توجه به نوع فعالیت خود، مالیات آن را بپردازد. این مالیات، شامل هزینههای شرکت و منافع به دست آمده از خدمات یا فروش شرکت است. هزینههای شرکت از جمله پرداخت قبوض، حقوق کارمند، اجاره دفتر و تمام هزینههای مستقیم و غیرمستقیمی که برای شرکت وجود دارد.
مالیات بر ارزش افزوده: این مالیات براساس فروش و درآمد شرکت تعیین میشود. معمولاً حدود 9 درصد از ارزش فروش، به قیمت کالا یا خدمات اضافه میشود و این هزینه اضافی مستقیم به اداره مالیات پرداخت میشود.
معافیت 5 درصدی برای ابراز مالیات
اگر شرکت بدهی مالیاتی سال قبل خود را تسویه کند و اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال جاری در مهلت مقرر را تحویل دهد، مطابق ماده 105 قانون نسبت به هر ده درصد افزایش درآمد از یک تا پنج درصد شامل تخفیف مالیاتی خواهد شد.
اشخاصی که باید مالیات بپردازند:
1. وزارتخانهها و مؤسسات دولتی و دستگاههایی که دولت یا شهرداری به طور کامل بودجه آنها را تأمین میکند. این شرکتها باید تا 4 ماه بعد از سال مالی به حوزه مالیاتی خود بروند و مالیات را پرداخت کنند. مالیات این شرکتها 10درصد از کل درآمد است. بعد از اینکه 10درصد از مجموع درآمد کم شد طبق ماده131 قانون مالیات مستقیم باید مالیات بپردازند.
2. شرکتهایی که بخشی از بودجه آن از طریق دولت و شهرداری تأمین میشود. این شرکتها به دودسته تقسیم میشوند:
دسته اول: شرکتهایی که سهم دولت بیش از 50 درصد است که در این حالت مالیات 10 درصد به نسبت درآمد سهم دولت است. مابقی طبق ماده 131 محاسبه میشود.
دسته دوم: شرکتهایی که سهم دولت مساوی یا کمتر از 50 درصد است که در این صورت فقط سهم بخش خصوصی از معافیت مالیاتی برخوردار میشود.
3. تمام فعالیتهای مربوط به رشته کشاورزی، دامداری، نوغان داری، دامپروری، زنبور عسل، صیادی، پرورش ماهی، پرورش طیور، احياء مراتع و جنگلها، باغات اشجار از هر نوع و نخلیات از پرداخت مالیات معاف هستند.
4. مؤسسات عامالمنفعه، واحدهای تولیدی و معدنی در نقاط محروم کشور از پرداخت مالیات معاف هستند.
5. مراکز فرهنگی، هنری که پروانه فرهنگ و ارشاد دارند برای مدت 5سال معاف از پرداخت مالیات هستند و اگر گستره فعالیت این مراکز در مناطق محروم کشور باشد این معافیت تا 8 سال قابل افزایش است.
6. شرکتهای تعاونی و روستایی، عشایری، کارمندی، کشاورزی، دانشجویان، دانشآموزان و اتحادیههای آنها معاف از پرداخت مالیات هستند.
7. شرکتهای تعاونی و اتحادیههای تولیدی که در حوزه فرش دستباف و صنایع دستی فعالیت میکنند، از پرداخت مالیات معاف هستند .
یکشنبه, 15 فروردین 0
4 هفته پیش
2 سال پیش
2 سال پیش
اگه میخواید، هزینههای شرکتتون رو کاهش و سودش رو بالا ببرید، از مشاور مالیاتی کمک بگیرید. ...